Pokud máte rádi různé druhy ovocných zmrzlin, domácí zmrzlina připravená za 10 minut je skvělou volbou během horkých letních dní. Zde je hned ve dvou variantách.
Receptů na zmrzliny je opravdu mnoho, většina z nich však obsahuje velké množství bílého cukru, různých stužovadel a hlavně kravské smetany. Tato domácí zmrzlina se bez nich obejde.
Ovocná zmrzlina s tofu a kokosovým cukrem
Díky natural tofu má krémovou konzistenci, ovoce a kokosový cukr navíc zvýrazňuje její vynikající chuť. Jelikož neobsahuje kravské mléko, ani bílý cukr, považuje se za opravdu zdravou.
Ingredience
- různé druhy čerstvého ovoce (borůvky, maliny, jahody, ostružiny…)
- kokosový cukr
- 1 bal. natural tofu
Postup
- Do misky dáme různé druhy ovoce, přidáme cukr podle chuti a celé natural tofu rozdrcené na menší kousky.
- Ponorným mixérem rozmixujeme na hladký krém, do kterého přidáme pár kousků čerstvého ovoce (v celku).
- Směs promícháme, nalijeme do vhodné nádoby a odložíme do mrazničky.
Zdravotní účinky jahod
- jsou cenným zdrojem antioxidantů
- pomáhají činnosti imunitního systému
- obsahují velké množství vitaminu C
- pomáhají činnosti imunitního systému
- podporují dobré vidění
- jejich konzumace eliminuje vznik vrásek
- snižují cholesterol, snižují zánět v organizmu, regulují hladinu krevního tlaku
Ovocná domácí zmrzlina s čokoládou a březovým cukrem
Tento recept je pro mnohé více méně známý, jde o tzv. ovocnou dřeň. Klasický recept je vylepšen o březový cukr a kvalitní hořkou čokoládu. Výborná domácí zmrzlina je na světe.
Ingredience
- různé druhy čerstvého ovoce (borůvky, maliny, jahody, ostružiny …)
- březový cukr
- hořká čokoláda
Postup
- Do misky dáme různé druhy ovoce, přidáme cukr podle chuti.
- Ponorným mixérem rozmixujeme na hladký krém, do kterého přidáme pár kousků čerstvého ovoce (v celku) a nastrouhanou hořkou čokoládu.
- Směs promícháme, nalejeme do vhodné nádoby a odložíme do mrazničky.
Pokud doma nemáte kokosový ani březový cukr, můžete použít i jiné druhy sladidel.
Zdravotní účinky hořké čokolády
- pomáhá proti vzniku kardiovaskulárních onemocnění
- chrání pokožku před negativním vlivem slunečního záření
- zlepšuje činnost mozku
- je zdrojem cenných antioxidantů