Máte chuť na zdravý snack? V tom případě je tu recept na křupavé zeleninové chipsy plné vitamínů.
Ingredience
- 1 kapusta
- 1 červená řepa
- 5 lžic olivového oleje
- 3 lžičky soli
- 1 lžička čerstvého rozmarýnu
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce strouhaného parmazánu
Postup
- Červenou řepu nastrouháme na tenké plátky (není nutné ji loupat, pouze omýt).
- Tři lžičky soli důkladně smícháme s nadrobno nasekaným rozmarýnem a prolisovaným stroužkem česneku.
- Ve velké míse plátky červené řepy obalíme ve 3 lžících olivového oleje a rozmarýnovo-česnekové soli.
- Červenou řepu necháme stát 15-20 minut, aby pustila šťávu.
- Mezitím si připravíme kapustové listy – odstraníme hrubší části a budeme pracovat pouze s listy.
- Pokrájíme je na menší kousky.
- Ve větší míse smícháme 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíci parmezánu a do směsi přidáme kapustové listy.
- Listy obalíme ve směsi a ukládáme je na plech s pečícím papírem.
- Listy pečeme 12 minut při 180 °C.
- Řepné plátky osušíme od šťávy, kterou pustily a poklademe je na plech s pečícím papírem.
- Pečeme 50 minut při 150 °C.