Bramborové lokše ze špaldové mouky potřené paštikovo-žampionovou náplní jsou zdravou pochoutkou, kterou si můžete rychle a bez problémů udělat při každé příležitosti.
Je jen na vás, jakou náplň se rozhodnete použít do lokší. Pokud máte rádi domácí pokrmy, můžete lokše podávat třeba s domácí zvěřinovou paštikou.
Ingredience
- 700 g brambor
- 250 g špaldové mouky
- 1 lžička soli
- 50 g másla
Postup
- Brambory uvaříme, protlačíme (jako na kaši), přidáme mouku, sůl a zpracujeme na tuhé těsto. Z kousků těsta vyválíme placičky a pečeme na horké pánvi z obou stran. Nakonec rozpustíme máslo, kterým lokše potřeme.
- Na pánvi rozpustíme máslo. Přidáme nakrájenou cibuli a restujeme do sklovita. Následně přidáme nakrájené žampiony, ochutíme solí, pepřem a paprikou. Restujeme ještě cca 2-3 minuty.
- Upečené lokše potřeme paštikovou pomazánkou, na kterou přidáme opečenou žampionovo-cibulovou směs.