Oslaďte si život čokoládovým pudinkem s mangem a granátovým jablkem.
Ingredience
- 1 Natural bílé tofu
- 3 polévkové lžíce (PL) kokosového tuku (kokosové mléko s vysokým obsahem tuku vložíme do lednice na 24 hodin nebo alespoň přes noc, v chladu se oddělí tuhá část od tekuté)
- 2-3 PL datlového sirupu nebo jiného sladidla jako je agáve, javorový sirup a podobně
- 2 vrchovaté lžíce nepraženého kakaa nebo klasického kakaa
- 1 PL kokosového oleje (nemusí být, ale kromě toho, že dodá vyšší nutriční hodnotu, dodá pudinku i tužší konzistenci)
- 1 střední zralé mango
- granátové jablko na ozdobení
Postup
- Všechny ingredience kromě manga a granátového jablka rozmixujeme ve výkonném mixéru nebo kychyňském robotu na hladký krém. Ochutnáme a přidáme více sladidla nebo kakaa podle vlastní chuti. Při uvedeném poměru je chuť intenzivněji čokoládová.
- Hotový čokoládový krém nalijeme do připravených sklenic nebo misek a vložíme do chladničky.
- Následně si oloupeme mango, nakrájíme na kousky a rozmixujeme v mixéru na krémové pyré. Takto připravené mangové pyré nalijeme na čokoládový pudink.
- Ozdobíme granátovým jablkem nebo podle vlastních představ. Můžeme konzumovat okamžitě nebo nechat v chladničce ztuhnout cca 1-2 hodiny.