Dopřejte si sladkou a přitom lehkou dobrotu, která vám zpříjemní každou vaši chvíli, ale i posezení v kruhu přátel.
Ingredience na medové pláty
- 200 g kešu
- 200 g vlašských ořechů
- 200 g čerstvých datlí anebo 120 g sušených namočených přes noc
- 1 lžíce kokosové mouky
- špetka soli
Ingredience na náplň
- 360 g tofu natural
- 100 g kokosového mléka nebo jiného rostlinného mléka
- 3 lžíce kokosového oleje
- 70 g medu nebo javorového sirupu
- špetka vanilky
Postup
- Pláty si připravíme tak, že rozmixujeme všechny ingredience v robotu, dokud nevznikne husté a pevné těsto. Přidáme trošku kokosové mouky, aby se těsto nelepilo. Rozdělíme ho na dvě části a vyválíme na pláty ve velikosti formy – nejlépe se to dělá mezi dvěma papíry na pečení.
- Náplň snadno připravíme tak, že všechny ingredience rozmixujeme na hladký krém.
- Formu vyložíme papírem na pečení, vložíme první plát, navrstvíme krém a položíme na něj druhý.
- Dáme chladit do mrazáku na 2 hodinky, aby náplň ztuhla.
- Vyjmeme z mrazáku a nakrájíme na malé kostičky.