Jarní salát s medovým tofu

Zeleninové saláty

Med je přírodní antioxidant, který se může chlubit i protizánětlivými účinky. Vyzkoušejte ho v kombinaci s tofu a sojovou omáčkou v tomto chutném salátu.

Ingredience

  • med
  • sojová omáčka
  • šťáva z pomeranče
  • chilli
  • tofu natural
  • mouka na obalení
  • sůl
  • olivový olej
  • sezam na posypání
  • rukola
  • ředkvička
  • jablko
  • vlašské ořechy

Postup

  • V misce smícháme med, sojovou omáčku, šťávu z pomerančů a chilli.
  • Tofu nakrájené na kousky obalíme v mouce se solí. Na olivovém oleji opečeme tofu a přidáme medovou omáčku.
  • Povaříme dokud omáčka neobalí kousky tofu. Posypeme sezamem.
  • Na salát smícháme rukolu, nakrájenou ředkvičku s jablkem, přidáme kousky medového tofu a posypeme vlašskými ořechy.

 

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang