Ječné kroupy s kysaným zelím a restovaným uzeným tofu na kurkumě

Veganské

Ingredience

  • 1 šalotka
  • 150 g uzeného tofu
  • 50 g másla
  • 100 g ječných krup
  • 200 g kysaného zelí
  • mořská sůl podle chuti
  • pepř podle chuti
  • kurkuma podle chuti
  • 1 PL olivového oleje
  • petrželka na ozdobení

Postup

  • Ječné kroupy uvaříme ve slané vodě. Když jsou měkké, vodu slijeme.
  • Cibuli nadrobno nasekáme. Tofu nakrájíme na kostičky a orestujeme na kapce oleje s kurkumou.
  • Na pánvi osmahneme na másle cibuli, pak přidáme předem uvařené ječné kroupy a na konec kysané zelí.
  • Důkladně promícháme, dochutíme solí, pepřem a krátce orestujeme.
  • Podáváme s restovaným tofu a dozdobíme petrželkou.

Kategorie:

Veganské

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang