Tofu karbanátky se zázvorovou omáčkou

MagazínVegetariánské

Tyto na křupavo upečené tofu karbanátky budou chutnat každému, a to i bez přílohy. Neobvyklé a zajímavé složení zázvorové omáčky dodá tomuto jídlu originální a jemnou chuť s dávkou té správné pikantnosti.

Tofu karbanátky jsou jídlo, kterému neodolají ani zarytí milovníci masa. Jen je musíte přesvědčit, aby ochutnali, a pak už to jde samo. Klidně lze servírovat jako nedělní oběd.

Ingredience

  • 2 ks tofu natural
  • 150 g ovesných vloček
  • 80 g kukuřice
  • 100 g hlávkového zelí (bílá a
  • červená)
  • 80 g cibule
  • 0,5 dl oleje
  • špetka sušeného koriandru
  • 5 g petrželové natě
  • 5 g česneku
  • špetka mletého kmínu
  • špetka vegety
  • špetka majoránky
  • sůl

Igredience na omáčku

  • 40 g čerstvého zázvoru
  • 100 g cibule
  • 100 g jablek
  • 70 g petržele
  • 30 g medu
  • 0,3 dl citronové šťávy
  • 0,2 l smetany
  • 0,3 l vody
  • špetka vegety
  • ocet
  • škrob
  • sůl
  • sójová omáčka

Postup

  • Tofu natural nastrouháme (rozmačkáme rukama), promícháme s kořením a utřeným česnekem, rozložíme na vymaštěný plech a zapékáme 10 minut při 200 °C.
  • Zelí si zatím jemně nakrájíme, jemně osolíme a spaříme v páře na 10 minut.
  • Ovesné vločky přelijeme vroucí vodou a scedíme.
  • Cibuli opečeme na oleji s kukuřicí, smícháme s tofu a přidáváme strouhanku, pokud směs nenabude konzistenci na formování karbanátků.
  • Vytvarujeme karbanátky a pečeme na vymazaném plechu 20 minut při teplotě 200 °C.
  • Na zázvorovou omáčku osmažíme cibuli s trochou cukru a přidáme rozmixovaný zázvor s trochou vody.
  • Přidáme nastrouhaná jablka, petržel, med, citrón, vegetu, sůl a zalijeme vodou.
  • Po podušení rozmixujeme, zjemníme smetanou a zahustíme škrobem.

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang