Zdravé sladkosti bez výčitek – grilovaný ananas, kokosovo-citronové raw kuličky, ovocné želé

Dezerty

Chutné a zdravé sladkosti snadné na přípravu. Vychutnáte si je bez výčitek svědomí. Kokosovo – citronové raw kuličky, grilovaný ananas a ovocné želé.

Připravte si tyto chutné sladkosti a mějte je po ruce, když vás přepadne chuť na sladké. Je to také výborná volba na dětskou oslavu – děti se zabaví při přípravě a velmi jim chutnají.

Grilovaný ananas

Ingredience

  • ananas
  • třtinový cukr nebo med
  • skořice
  • trochu kokosového oleje

Postup

  • Očistíme ananas a nakrájíme na plátky cca 1 cm tlusté.
  • Smícháme v misce cukr se skořicí.
  • Rozehřejeme grilovací pánev a potřeme ji kokosovým olejem.
  • Plátky ananasu ogrilujeme z obou stran na pánvi. Měly by se na nich udělat klasické grilovací proužky.
  • Přendáme na talíř a posypeme směsí cukru a skořice. Na horkém ananasu se třtinový cukr rozpustí a spolu se skořicí vytvoří výborný sladký zlatavý sirup.

Kokosovo-citronové raw kuličky

Ingredience

  • 2 šálky strouhaného kokosu
  • 1/2 šálku mandlí
  • 2-3 lžíce medu
  • šťáva z 1 citronu
  • 2 PL kokosového oleje
  • trochu kokosu na obalení

Postup

  • Všechny suroviny dáme do mixéru a mixujeme cca 1 minutu.
  • Vytvarujeme z nich kuličky, obalíme v kokosu a dáme do košíčků.
  • Můžeme je na hodinku zchladit.

Ovocné želé

Ingredience

  • ananas
  • 2 šálky čerstvé ovocné šťávy
  • březový cukr (kokosový cukr, med) podle chuti
  • 3-4 PL želatiny v prášku

Postup

  • Očistíme ananas a nakrájíme na plátky cca 1 cm tlusté.
  • Smícháme v misce cukr se skořicí.
  • Rozehřejeme grilovací pánev a potřeme ji kokosovým olejem.
  • Plátky ananasu odšťavníme.
  • Do šťávy přidáme cukr podle chuti, ale může být i bez cukru, když je ovoce sladké.
  • Podle návodu si připravíme želatinu, smícháme se šťávou.
  • Směs vylijeme do nádoby – můžete použít pekáč (na toto množství cca 18×27 cm) nebo silikonové formičky na led. Tekutina by měla jít do výšky alespoň 1 cm.
  • Odložíme na několik hodin do chladničky.
  • Pokud jste použili pekáč, po ztuhnutí můžete želé nakrájet na kostičky, nebo z plátu vykrajovat formičkami různé tvary.

Kategorie:

Dezerty

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang