- Příprava: 20 minut
- Vaření: 50 minut
- Celkem: 1 hodina, 10 minut
- Porce: 8
Ingredience
- 0,5 kg vykostěných kuřecích prsou bez kůže – nakrájených na kostky
- 1 šálek mrkve nakrájené na plátky
- 1 šálek mraženého zeleného hrášku
- ½ šálku nakrájeného celeru
- ⅓ šálku másla
- ⅓ šálku nakrájené cibule
- ⅓ hrnku hladké mouky
- ½ lžičky soli
- ¼ lžičky černého pepře
- ¼ lžičky celerového semínka
- 1 ¾ šálku kuřecího vývaru
- ⅔ šálku mléka
- 2 nepečené koláčové korpusy
Postup
- Předehřejte troubu na 220 stupňů C.
- V hrnci smíchejte kuřecí maso, mrkev, hrášek a celer. Přidejte vodu tak, aby byla zakrytá, a vařte 15 minut. Odstavte z ohně, slijte vodu a dejte stranou.
- V hrnci na středním ohni osmahněte na másle cibuli, dokud nezměkne a nezprůsvitní. Vmíchejte mouku, sůl, pepř a celerové semínko. Pomalu vmíchejte kuřecí vývar a mléko. Vařte na středně mírném ohni, dokud nezhoustne. Odstavte z ohně a dejte stranou.
- Kuřecí směs vložte do koláčové formy se spodním korpusem. Zalijte horkou tekutou směsí. Přikryjte horní krustou, utěsněte okraje a odřízněte přebytečné těsto. Nahoře udělejte několik malých zářezů, aby mohla unikat pára.
- Pečte v předehřáté troubě 30 až 35 minut, nebo dokud těsto nezezlátne a náplň nevybublá. Před podáváním nechte 10 minut vychladnout.