- Příprava: 10 minut
- Vaření: 25 minut
- Celkem: 35 minut
- Porce: 4
- Náročnost: snadné
Ingredience
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 malá cibule nakrájená na kostičky
- 2 lžíce drceného česneku
- 2 jalapeňos, nakrájené nadrobno
- 1,35 l kuřecího vývaru s nízkým obsahem sodíku
- 1 (400 g) plechovka ohněm opečených nakrájených rajčat
- 1 (400 g) plechovka černých fazolí, propláchnutých a okapaných
- 3 kuřecí prsa bez kostí a kůže
- 2 limetky, odšťavněné, plus klínky na ozdobu
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 225 g nahrubo nasekaných čerstvých koriandrových listů
- 1 (20 cm) moučná tortilla, grilovaná, nakrájená na tenké proužky
- 1 avokádo, bez pecky, nakrájené na plátky
- 225 g strouhaného sýra Monterrey
Postup
- Ve velkém hrnci rozehřejte rostlinný olej. Přidejte cibuli a dvě minuty ji restujte. Jakmile cibule změkne, přidejte česnek a jalapeňos a vařte další minutu.
- Do hrnce nalijte kuřecí vývar, rajčata a fazole a přiveďte k varu. Po dosažení varu snižte teplotu na minimum a přidejte kuřecí prsa.
- Kuře vařte 20 až 25 minut. Jakmile je kuře uvařené, vyjměte ho z hrnce. Až vychladne natolik, aby se s ním dalo manipulovat, rozdrobte ho a dejte stranou.
- Do hrnce přidejte limetkovou šťávu a čerstvý koriandr.
- Do servírovací mísy přidejte kopeček rozdrobeného kuřete. Polévku naberte na kuřecí maso a dozdobte plátkem limetky, proužky grilované tortilly, plátky avokáda a sýrem.