- Příprava: 80 minut
- Vaření: 15 minut
- Celkem: 1 hodina 35 minut
- Porce: 6
- Obtížnost: snadné
Ingredience
- 1 kg mletého hovězího masa
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 plechovka rajčatové omáčky
- 2 polévkové lžíce chilli
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého oregana
- 1 lžička soli
- 1/4 lžičky kajenského pepře
- 1/4 šálku masa harina
- 1 velká plechovka červených fazolí, scezená a propláchnutá
- 1 velká plechovka bílých fazolí, okapaná a propláchnutá
- strouhaný čedar, na podávání
- nakrájená cibule, na podávání
- tortilla chipsy, na podávání
- klíny limetky na podávání
Postup
- Mleté hovězí maso vložte do velkého hrnce a přidejte česnek. Vařte na mírném ohni, dokud nezhnědne.
- Odstraňte přebytečný tuk a poté přilijte rajčatovou omáčku, chilli, kmín, oregano, sůl a kajenský pepř.
- Dobře promíchejte, přikryjte a poté snižte teplotu na minimum. Za občasného míchání vařte 1 hodinu. Pokud je směs příliš suchá, přidejte podle potřeby 1/2 šálku vody.
- Po hodině dejte hmotu masa harina do malé misky. Přidejte 1/2 šálku vody a promíchejte vidličkou. Směs z masy vlijte do chilli. Dobře promíchejte a poté ochutnejte a upravte koření.
- Přidejte více masa pasty a/nebo vody, aby chilli mělo požadovanou konzistenci, nebo přidejte více kukuřičné chuti.
- Přidejte fazole a vařte 10 minut.
- Podávejte s rozdrobeným čedarem, nakrájenou cibulí, tortillovými chipsy a limetkovými klínky.