Svíčková na smetaně s marinovaným tofu je vynikající varianta klasické verze svíčkové, kde se běžně používá maso.
Marinované tofu dokáže plně nahradit chuť masa a pro trávení je mnohem šetrnější.
Ingredience
- 4 ks marinovaného tofu
- 1 PL směsi koření na pečené maso
- olivový olej
- 4 ks mrkve
- 1 ks cibule
- 1 ks celeru
- 2 ks petržele
- česnek
- 3 PL smetany
- 1 PL vegety
- bramborový škrob (šťáva z čerstvé o brambory)
- muškátový ořech
- 2 ks bobkového listu
- nové koření
- bílý pepř
- 2 dl vody
- šťáva z citronu
- cukr
- sůl
Postup
- Na oleji osmažíme cibuli, přidáme nastrouhanou zeleninu, koření, zalijeme vodou a dusíme, dokud zelenina nezměkne.
- Dosolíme a vše spolu rozmixujeme.
- Omáčku osolíme cukrem, citronem a podle potřeby zahustíme bramborovým škrobem.
- Přidáme zakysanou smetanu na zjemnění a na chvíli odstavíme.
- Na závěr přecedíme přes jemné síto.
- Marinované tofu podélně překrojíme na dvě poloviny, potřeme směsí oleje a kořenící směsi, uložíme na pánev a opékáme dozlatova.
- Podáváme s knedlíkem.