Dezert a nebo příloha? Co takhle obojí. Zapečená mrkvová pěna je skvělá ještě teplá k pečeným masům a steakům. Nebo z ní vykouzlíte skvělý dezert, pokud ji necháte vychladit v lednici a podáte ji s vrstvou domácí nutelly. Nutelle můžete dodat krémovější strukturu, pokud přidáte v závěrečném mixování zhruba 1/2 hrnku kokosového mléka.
Ingredience:
- cca 750g mrkve – oloupané a nakrájené
- 3 vrchovaté lžíce mandlové mouky
- 3 vejce
- 1 lžička mleté skořice
- 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
- nastrouhaná kůra z 1 bio citrónu
- 1 lžíce medu – volitelně
- kokosový olej na vymazání formy
Postup:
Předehřejte si troubu na 180°C. Vymažte si malý pekáč kokosovým olejem. Mrkev dejte napařit zhruba na 20 minut, dokud nebude měkká.
Poté ji přendejte do mixéru, přidejte všechny ostatní ingredience a rozmixujte do jemna. Směs přelijte do formy a pečte zhruba jednu hodinu. Podávejte teplé jako přílohu ke slaným jídlům a masům, nebo vychlazené z lednice s vrstvou domácí nutelly jako dezert.
Redakce Receptik.cz