Dvakrát pečené brambory jsou lahůdkou k televizi nebo jako hlavní chod. Neurazí, naopak nadchne parádně.
Příprava
- Celkem: 1 hodina 50 minut
- Příprava: 30 minut
- Vaření: 1 hodina 20 minut
Ingredience
- 8 omytých brambor na pečení
- 3 lžíce oleje
- 2 kousky osoleného másla
- 1 šálek kousků slaniny
- 1 šálek zakysané smetany
- 1 šálek sýra Cheddar
- 1 šálek plnotučného mléka
- 2 lžičky kořeněné soli
- 3 zelené cibulky nakrájené na plátky
- čerstvě mletý černý pepř
Postup
Předehřejte troubu na 200 °C. Brambory položte na plech. Potřete je olejem a pečte 1 hodinu, přičemž dbejte na to, aby byly dostatečně propečené. Nakrájejte máslo na plátky. Vložte je do velké mísy a přidejte kousky slaniny a zakysanou smetanu. Vyjměte brambory z trouby. Snižte teplotu na 170 stupňů.
Ostrým nožem rozkrojte každou bramboru podélně na polovinu. Vnitřek vyškrábněte do mísy a dávejte pozor, abyste nepotrhali slupku. Vydlabané bramborové slupky položte na plech.
Brambory rozmačkejte do másla, slaniny a zakysané smetany. Přidejte sýr, mléko, ochucenou sůl, zelenou cibulku a černý pepř podle chuti a dobře promíchejte.
Bramborové slupky naplňte vytvořenou náplní. Každou bramboru posypte ještě trochou strouhaného sýra a vložte je do trouby, dokud se brambory neprohřejí, asi 15 až 20 minut.