Ingredience
- ⅓ šálku odstředěného mléka
- 1 neochucená želatiny
- 2 ½ šálku tučné smetany
- ½ šálku bílého cukru
- 1 ½ lžičky vanilkového extraktu
Postup
- Krok 1 – Nalijte mléko do malé misky a vmíchejte želatinový prášek. Odstavte.
- Krok 2 – V hrnci smíchejte hustou smetanu a cukr a postavte na střední teplotu. Přiveďte k plnému varu a pozorně sledujte, jak rychle smetana stoupá k horní části pánve. Do smetany vlijte želatinu a mléko a míchejte, dokud se zcela nerozpustí. Za stálého míchání vařte jednu minutu. Odstavte z ohně, vmíchejte vanilku a nalijte do šesti samostatných misek ramekin.
- Krok 3 – Ramekiny nechte nezakryté vychladnout při pokojové teplotě. Po vychladnutí je přikryjte plastovou fólií a před podáváním je uložte do chladničky alespoň na 4 hodiny, nejlépe však přes noc.