Ingredience
- 2 šálky mléka
- 2 šálky tučné smetany
- 1 šálek cukru
- ½ lžičky soli
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička extraktu z máty peprné
- 3 kapky zeleného potravinářského barviva (nepovinné)
- 1 šálek malých čokoládových vloček
Postup
- Krok 1 – Ve velké míse smíchejte mléko, smetanu, cukr, sůl, vanilkový extrakt a mátový extrakt, dokud se cukr nerozpustí. Obarvěte podle svých představ zeleným potravinářským barvivem.
- Krok 2 – Směs nalijte do zmrzlinovače a zmrazte ji podle pokynů výrobce. Asi po 10 minutách mražení přidejte čokoládové lupínky. Po zhoustnutí zmrzliny, asi po 30 minutách, přendejte lžící do nádoby a nechte 2 hodiny zmrazit.