Chřest je slaný a pikantní, metoda pečení v něm zničí přirozenou hořkost. Vyzkoušejte ho spolu s grilovanou rybou nebo jehněčím masem.
Ingredience
- 1 svazek tenkých chřestových výhonků, oříznutých
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 ½ polévkové lžíce strouhaného parmezánu (nepovinné)
- 1 stroužek česneku, mletý (nepovinné)
- 1 lžička mořské soli
- ½ lžičky mletého černého pepře
- 1 lžíce citronové šťávy (nepovinné)
Postup
Předehřejte troubu na 220 °C.
Chřest vložte do mísy a pokapejte olivovým olejem. Promíchejte, aby se chřest obalil, a posypte parmazánem, česnekem, solí a pepřem. Chřest rozložte na plech v jedné vrstvě.
Pečte v předehřáté troubě do změknutí, 12 až 15 minut podle tloušťky chřestu. Těsně před podáváním pokropte citronovou šťávou.
Výživové údaje na jednu porci
- 123 kalorií
- bílkoviny 3,3 g
- sacharidy 5,2 g
- tuk 10,8 g
- cholesterol 1,7 mg
- sodík 471,4 mg