Ingredience
- ¼ šálku baleného hnědého cukru
- 2 lžíce rýžového octa
- 2 lžíce javorového sirupu
- mletý černý pepř podle chuti
- 1 libra tlustě nakrájené slaniny
Postup
- Krok 1 – Předehřejte troubu na 175 °C.
- Krok 2 – V malé misce smíchejte hnědý cukr, rýžový ocet, javorový sirup a černý pepř.
- Krok 3 – Plátky slaniny položte na chladicí mřížku položenou na plech.
- Krok 4 – Pečte v předehřáté troubě 10 minut, plátky otočte a pečte dalších 5 minut.
- Krok 5 – Vyjměte slaninu a obě strany potřete směsí hnědého cukru. Vraťte slaninu do trouby a pečte dalších 5 minut. Každých 5 minut opékání opakujte, dokud slanina nezhnědne a není křupavá, přibližně 35 minut.