Ingredience
- 2 polévkové lžíce sezamových semínek
- 1 polévková lžíce máku
- ½ šálku bílého cukru
- ½ šálku olivového oleje
- ¼ šálku bílého destilovaného octa
- ¼ čajové lžičky papriky
- ¼ lžičky worcestrové omáčky
- 1 lžíce mleté cibule
- 280 g čerstvého špenátu – opláchnutého, osušeného a natrhaného na kousky velikosti sousta
- 1 čtvrtka jahod – očištěné, oloupané a nakrájené na plátky
- ¼ šálku mandlí, blanšírovaných a nakrájených na plátky
Postup
- Krok 1 – Ve středně velké míse rozšlehejte sezamová semínka, mák, cukr, olivový olej, ocet, papriku, worcesterskou omáčku a cibuli. Přikryjte a nechte hodinu chladit.
- Krok 2 – Ve velké míse smíchejte špenát, jahody a mandle. Salát přelijte zálivkou a promíchejte. Před podáváním dejte na 10 až 15 minut do chladničky.