Salát z červené řepy s kozím sýrem představuje jedinečnou kombinaci chutí. Dodá vám také řadu prospěšných látek. Pokud ale kozímu sýru zrovna nefandíte, můžete vybírat z řady dalších receptů na salát z červené řepy.
Ingredience
- 4 středně velké řepy – očištěné, ořezané a rozkrojené napůl
- ⅓ šálku nasekaných vlašských ořechů
- 3 lžíce javorového sirupu
- 1 balení míchaných salátových lístků
- ½ šálku mražené koncentrované pomerančové šťávy
- ¼ šálku balzamikového octa
- ½ šálku extra panenského olivového oleje
- 60 g kozího sýra
Postup
- Krok 1 – Vložte řepu do hrnce a zalijte ji takovým množstvím vody, aby byla zakrytá. Přiveďte ji k varu a vařte 20 až 30 minut, dokud nezměkne. Slijte ji, nechte vychladnout a nakrájejte na kostky.
- Krok 2 – Zatímco se řepa vaří, vložte ořechy na pánev na středně nízkou teplotu. Zahřívejte je, dokud se nezačnou opékat, a poté vmíchejte javorový sirup. Vařte a míchejte, dokud se rovnoměrně nepropečou, pak je stáhněte z ohně a dejte stranou, aby vychladly.
- Krok 3 – V malé misce vyšlehejte koncentrovanou pomerančovou šťávu, balzamikový ocet a olivový olej a připravte zálivku.
- Krok 4 – Na každý ze čtyř salátových talířů dejte velkou porci baby zeleně, rovnoměrně rozdělte kandované vlašské ořechy a posypte jimi zeleninu. Na zeleninu položte stejné množství červené řepy a navrch dejte kousky kozího sýra. Každý talíř pokapejte trochou dresinku.