Ingredience

  • ½ šálku studeného mléka
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
  • ⅛ lžička soli
  • 470 ml tučné smetany

Postup

  • Krok 1 – Ve středně velké míse smíchejte studené mléko, vanilku, kondenzované mléko a sůl. Odstavte.
  • Krok 2 – Ve velké míse vyšlehejte elektrickým mixérem hustou smetanu, až se vytvoří tuhé špičky. Mléčnou směs vmíchejte do šlehačky.
  • Krok 3 – Nalijte do mělké dvoučtvrtlitrové misky, přikryjte a nechte 4 hodiny zmrazit, přičemž po 2 hodinách nebo když začnou okraje tuhnout, jednou promíchejte. Podávejte nebo skladujte ve vzduchotěsné nádobě až 10 dní.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang