Ingredience
- 1 libra středně velkých krevet, bez skořápky, bez ocásků a s odstraněnými ocásky
- 3/4 šálku jemné kukuřičné mouky
- 3/4 hrnku mouky
- 1 polévková lžíce cajunského koření
- 1 lžička soli
- 2 rozšlehaná vejce
- Arašídový olej na smažení
- 1/2 hlávky ledového salátu, rozdrobená
- 2 až 3 rajčata nakrájená na plátky silné asi 1/4 palce
- 4 malé sendvičové bagetky
Remuláda - 1/4 šálku hořčice, nejlépe kreolské hořčice
- 1 1/4 šálku majonézy
- 2 lžičky připraveného křenu
- 1 lžička okurkové šťávy nebo octa
- 1 lžička pálivé omáčky (Crystal, Tabasco atd.)
- 1 velký stroužek česneku, rozmělněný a rozmačkaný
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 až 2 lžičky cajunského koření
Postup
- Krok 1 – Připravte remuládovou omáčku: Pokud si remuládu připravujete sami, smíchejte všechny ingredience v misce a nechte je asi 30 minut odležet.
- Krok 2 – Na pánvi rozehřejte olej: Na velkou pánev nalijte tolik arašídového oleje, aby dosahoval asi 1/4 palce, a pánev nastavte na středně vysoký plamen, až malé množství mouky při vhození okamžitě zasyčí.
- Krok 3 – Krevety namočte: Ve velké míse smíchejte kukuřičnou mouku, mouku, cajunské koření a sůl. Krevety namočte po několika kusech do vajíčka a poté do směsi kukuřičné mouky.
- Krok 4 – Krevety osmažte: Smažte krevety z obou stran dozlatova, celkem asi 2 minuty. Smažené krevety dejte stranou na papírové utěrky, aby se osušily.
- Krok 5 – Sestavte sendviče: Vložte do sendvičů: Sendvičové chleby rozkrojte téměř dokola a potřete je remuládou nahoře i dole. Na spodní část sendviče položte vrstvu strouhaného salátu a na něj naaranžujte krevety. Na krevety položte 3-4 plátky rajčat a horní část chleba přitlačte ke spodní části, čímž sendvič trochu stlačíte.
- Krok 6 – Podávejte najednou s horkou omáčkou a pivem.
Pokud nemůžete sehnat arašídový olej, použijte jakýkoli jiný rostlinný olej nebo sádlo. A pokud se vám nechce dělat remuládu, potřete horní část chleba majonézou a spodní hořčicí.