Ingredience
- 1 polévková lžíce rybího vývaru
- Troška nam pla (asijská rybí omáčka)
- 1 polévková lžíce kmínu, rozdělená na polovinu
- 140 g tresky obecné
Na salát - 60 g cukrového hrachu
- 1 chilli paprička nakrájená nadrobno
- 2 jarní cibulky nakrájené nadrobno
- 1 lžíce koriandru
- 1/2 lžičky sezamového oleje
Na hráškové guacamole - 120 g hrášku
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- Šťáva z limetky
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
Na tortilly - 1 tortilla
- Olivový olej na potření
- Špetka kajenského pepře
- Rostlinný olej na smažení
Postup
- Krok 1 – Smíchejte rybí vývar, nam pla a polovinu kmínu a vytvořte marinádu. Tresku v ní lehce okořeňte a poté ji 4 až 7 minut smažte na pánvi.
- Krok 2 – Připravte salát mangetout: Mangetout rozdrobte a smíchejte s trochou nasekané chilli papričky, jarní cibulkou, polovinou koriandru a sezamovým olejem a dejte stranou.
- Krok 3 – Připravte hráškové guacamole: Hrášek přelijte vroucí vodou a slijte. Hrášek přidejte do mixéru se zbylým kmínem, koriandrem, chilli, solí a pepřem, limetkovou šťávou a olivovým olejem a rozmixujte.
- Krok 4 – Tortillu potřete olivovým olejem a kayenským pepřem, nakrájejte na čtvrtky a osmažte na rozpáleném oleji do křupava.
- Krok 5 – Smaženou tresku podávejte na lůžku z hráškového guacamole s přílohou z hráškového salátu a tortillou po straně.