Pomerančový sorbet

Dezerty, zákusky a poháry

Pomerančový sorbet dodá jídelnímu stolu barevný nádech. Osvěžující pomerančová chuť tohoto mraženého potěšení se skvěle hodí jako dezert nebo na pročištění chuti mezi jednotlivými chody.

Ingredience

  • 1 šálek cukru
  • 1 šálek vody
  • 12 proužků pomerančové kůry
  • 3 šálky pomerančové šťávy
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce pomerančového likéru nebo vodky

Postup

V malém hrnci přiveďte cukr, vodu a pomerančovou kůru k varu. Vařte a míchejte, dokud se cukr nerozpustí; pomerančovou kůru vyhoďte. Odstavte a nechte vychladnout.

Ve velké míse smíchejte pomerančovou šťávu, citronovou šťávu, pomerančový likér a vyhrazenou cukrovou směs. Naplňte nádobu zmrzlinou a vložte ji do mrazáku. Zmrazte na 8 hodin nebo přes noc.

Výživové údaje: 1/2 šálku

  • 123 kalorií
  • 0 tuků (0 nasycených tuků)
  • 0 cholesterolu
  • 0 sodíku
  • 29 g sacharidů (28 g cukrů, 0 vlákniny)
  • 0 bílkovin

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang