Ingredience
- 3 šálky mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička hrubé soli
- 1 ¾ šálku hnědého cukru
- 1 šálek nesoleného změklého másla
- ¼ hrnku bílého cukru
- 2 vejce
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 2 šálky čokoládových lupínků
- 18 nebalených karamelových bonbonů, každý nakrájený na 6 kousků
Příprava
- Krok 1 – Předehřejte troubu na 175 °C (350 °C).
- Krok 2 – V míse prošlehejte mouku, jedlou sodu a sůl.
- Krok 3 – Hnědý cukr, máslo a bílý cukr vyšlehejte v míse elektrickým mixérem do krémové konzistence. Do máslové směsi zašlehejte po jednom vejci, dokud se nespojí; vmíchejte vanilkový extrakt. Vmíchejte moučnou směs do máslové směsi, dokud se těsto nespojí; vmíchejte čokoládové lupínky.
- Krok 4 – Rozdělte těsto na třicet šest kuliček o velikosti 2 polévkových lžic; rozložte je na plech. Do každé kuličky těsta vtlačte 3 kousky karamelu.
- Krok 5 – Pečte v předehřáté troubě, dokud okraje nezezlátnou, 13 až 15 minut. Přeneste sušenky na drátěnou mřížku, aby vychladly.
Strategickým umístěním karamelů do kuliček těsta namísto jejich vmíchání do samotného těsta na sušenky se dosáhne hezčího vzhledu sušenek a karamel má menší tendenci se rozlévat na plech.