- Příprava: 30 minut
- Vaření: 20 minut
- Porce: 8
Ingredience
- 1 balení těstovin linguine
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 malá cibule nakrájená nadrobno
- 8 stroužků česneku nakrájených na plátky
- ½ šálku másla
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- 2 šálky mléka
- 1 špetka soli
- 1 špetka pepře
- 1 ½ šálku strouhaného sýra Romano
- 1 šálek připraveného bazalkového pesta
- 500 g vařených krevet, oloupaných a zbavených jadérek
- 20 žampionů, nakrájených na kousky
- 3 římská rajčata nakrájená na kostičky
Postup
- Přiveďte k varu velký hrnec s mírně osolenou vodou. Přidejte těstoviny a vařte je 8 až 10 minut nebo dokud nejsou al dente.
- Na velké pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej. Osmahněte cibuli, dokud nezměkne a nezprůsvitní. Vmíchejte česnek a máslo a smažte, dokud česnek nezměkne a nezavoní, asi 1 minutu.
- V mléce rozpusťte mouku a vmíchejte ji. Osolte, opepřete a za stálého míchání vařte 4 minuty. Přidejte sýr a míchejte, dokud se nerozpustí. Vmíchejte pesto. Přidejte krevety, houby a rajčata. Vařte 4 minuty, nebo dokud se neohřejí. Promíchejte s těstovinami, až se rovnoměrně obalí.