Glazované batáty

Bezmasá jídla
  • Příprava: 30 minut
  • Pečení: 30 minut
  • Porce: 5

Ingredience

  • 1 kg batátů
  • 1/4 šálku másla nakrájeného na kostičky
  • 1/4 šálku javorového sirupu
  • 1/4 šálku hnědého cukru
  • 1/4 lžičky mleté skořice

Postup

  • Vložte batáty do velkého hrnce a zalijte je vodou. Přiveďte je k varu. Snižte teplotu, přikryjte a vařte 25-40 minut nebo do změknutí. Sceďte, mírně ochlaďte a oloupejte. Nakrájejte je na kousky.
  • Předehřejte troubu na 180 °C. Batáty vložte do dvoulitrové zapékací mísy. V malém hrnci smíchejte máslo, sirup, hnědý cukr a skořici; za stálého míchání přiveďte k varu. Nalijte na brambory.
  • Pečte odkryté 30-40 minut nebo dokud se brambory neprohřejí.

Kategorie:

Bezmasá jídla

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang