Skvělá večeře, podávaná s rýží a domácím chlebem nebo bramborovými knedlíky a špenátem. Připravte si doma vynikajícího pomalu pečeného králíka.
Příprava
Příprava: 20 minut
Vaření: 1 hodina a 30 minut
Celkem: 1 hodina a 50 minut
Porce: 4
Ingredience
- 1 králík nakrájený na kousky nebo celé nohy vcelku
- 1 lžička soli
- 1 polévková lžíce mletého černého pepře
- ¼ šálku rostlinného oleje
- 4 lžičky bílého cukru
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- ¾ šálku kečupu
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- 1 lžíce papriky
- 1 ½ lžíce worcestrové omáčky
- 1 šálek vody
Postup
Krok 1 – Předehřejte troubu na 170 °C.
Krok 2 – Králíka osolte a opepřete. Rostlinný olej rozehřejte ve velké pánvi na středně vysoké teplotě. Přidejte kousky králíka a opečte je ze všech stran. Vložte do pekáče. Ve středně velké míse smíchejte cukr, cibuli, kečup, česnek, papriku, worcesterskou omáčku a vodu; přelijte jimi králíka.
Krok 3 – Pečte odkryté 90 minut v předehřáté troubě a často podlévejte. Maso by mělo být po upečení velmi křehké.
Výživové údaje na jednu porci:
- 626 kalorií
- bílkoviny 63,5 g
- sacharidy 21,5 g
- tuky 31,2 g
- cholesterol 174,7 mg
- sodík 1683,8 mg
Králíka lze připravit na vícero způsobů. Příští recept může být králík na česneku.