Máte chuť na sladkou ale zdravou večeři? Vyzkoušejte tento neobvyklý recept – pečené batáty s medem a skořicí.
Ingredience
- 4 batáty, oloupané a nakrájené na centimetrové kostky
- 1/4 šálku extra panenského olivového oleje + další na pokapání brambor po uvaření
- 1/4 šálku medu
- 2 lžičky mleté skořice
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 190 °C.
- Batáty rozložte v jedné vrstvě na pečicí plech. Pokapejte je olejem, medem, skořicí, solí a pepřem. Pečte v troubě 25 až 30 minut nebo dokud nezměknou.
- Vyjměte batáty z trouby a přendejte je na servírovací talíř. Pokapejte je dalším extra panenským olivovým olejem.
TIP: Skvělou volbou jsou také batátové hranolky, které jsou velmi chutné a při dodržení správného postupu i velmi křupavé.