V tomto barevném a senzačním salátu oživí směs červených rajčat, krémové mozzarelly a zralého avokáda kapka citronu a osvěžující máta.
Ingredience
- 6 rajčat, nakrájených na kousky
- 2 čerstvé mozzarelly, okapané
- 1/3 šálku mleté čerstvé bazalky
- 1 lžíce mleté čerstvé petrželky
- 2 lžičky mleté čerstvé máty
- 1/4 šálku citronové šťávy
- 1/4 šálku olivového oleje
- 3/4 lžičky soli
- 1/4 lžičky pepře
- 2 středně zralá avokáda, oloupaná a nakrájená na kousky
Postup přípravy
- Ve velké míse smíchejte rajčata, sýr, bazalku, petrželku a mátu; dejte stranou.
- V malé misce vyšlehejte citronovou šťávu, olej, sůl a pepř. Nalijte na rajčatovou směs a promíchejte. Přikryjte a před podáváním nechte alespoň 1 hodinu v chladničce.
- Těsně před podáváním vmíchejte avokádo. Podávejte.