Je to snadné a vynikající a nikdy nezůstanou žádné zbytky. Nejlepší žebírka jsou středně propečená! Tato jednoduchá pečínka je ochucená máslem a česnekem. Stačí přidat oblíbené bylinky a koření a uzpůsobit si ji podle sebe.
Příprava
- Celkem: 1 hodina 40 minut
- Porce: 8
Ingredience
- 1 šálek změklého másla
- 6 stroužků česneku, mletého
- 1 vykostěná žebírka
- mořská sůl podle chuti
- černý pepř podle chuti
Postup
Předehřejte troubu na 260 °C. V misce vyšlehejte máslo a česnek. Do pečeně udělejte ostrým nožem několik otvorů. Máslovou-česnekovou směsí potřete celou pečeni a maso osolte a opepřete. Pečeni položte tukem nahoru do pekáče.
Pečte v předehřáté troubě 20 minut, snižte teplotu na 165 °C a pokračujte v pečení, dokud není pečínka červenorůžová a uprostřed šťavnatá, 1,5 až 2 hodiny.
Výživové údaje na jednu porci
- 472 kalorií
- bílkoviny 26,8 g
- sacharidy 1,3 g
- tuk 39,7 g
- cholesterol 185,9 mg
- sodík 256,7 mg