Tento dip je úžasný – tak sýrový a voňavý. Pokud nemáte rádi artyčoky, nebojte se. Ani nepoznáte, že tam jsou! Jediná otázka, která může vyvstat, zní: je v pořádku jíst ho lžící přímo z misky?
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 25 minut
- Celkem: 40 minut
- Počet porcí: 12
Ingredience
- 1 balení změklého smetanového sýra
- ¼ šálku majonézy
- ¼ šálku strouhaného parmezánu
- ¼ šálku strouhaného sýra Romano
- 1 stroužek česneku, oloupaný a nastrouhaný
- ½ lžičky sušené bazalky
- sůl a pepř podle chuti
- 1 plechovka artyčokových srdíček
- ½ šálku nasekaného špenátu
- ¼ šálku strouhaného sýra mozzarella
Postup
- Krok 1 – Předehřejte troubu na 175 °C. Lehce vymažte malou zapékací misku.
- Krok 2 – Ve středně velké míse smíchejte smetanový sýr, majonézu, parmazán, sýr Romano, česnek, bazalku, sůl a pepř. Jemně vmíchejte artyčoková srdíčka a špenát.
- Krok 3 – Směs přeneste do připravené zapékací misky. Navrch nasypte sýr mozzarella. Pečte v předehřáté troubě 25 minut, dokud se nevytvoří bublinky a sýr lehce nezhnědne.
Výživové hodnoty na jednu porci
- 134 kalorií
- bílkoviny 4,4 g
- sacharidy 3,4 g
- tuk 11,7 g
- cholesterol 27,8 mg
- sodík 315,1 mg