- Příprava: 5 minut
- Vaření: 25 minut
- Celkem: 30 minut
- Náročnost: snadné
- Porce: 3
Ingredience
- ½ brukve, oloupané a nakrájené na 1 cm kousky
- 150 g baby mrkve, podélně rozpůlené
- 1 velká červená cibule, nakrájená na klínky
- 2 stroužky česneku, rozdrcené
- ½ lžíce sladké uzené papriky
- 2 lžíce olivového oleje, plus další kapka na podávání
- 150 g jemného choriza na vaření, nakrájeného na plátky
- 150 g pšenice bulgur
- ½ citronu, odšťavněného, plus klínky citronu k podávání
- ½ svazku petrželky, natrhané listy
- salátové listy k podávání (nepovinné)
Postup
- KROK 1 – Troubu předehřejte na 200°C/180°C s ventilátorem/plyn 6. V pekáči smíchejte brukve, mrkev, cibuli, česnek, papriku a olivový olej. Vše okořeňte a pečte 10 minut. Přidejte chorizo a pokračujte v pečení dalších 15-20 minut, dokud nebude brukev měkká a chorizo křupavé. Pšenici bulgur uvařte podle návodu na obalu.
- KROK 2 – Uvařený bulgur promíchejte se zeleninou a směsí choriza s citronovou šťávou a posypte petrželkou. Dochuťte a pokapejte trochou oleje. Podávejte s citronovými klínky a salátovými listy, chcete-li.