Bulgur s chorizem a kořenovou zeleninou

BulgurHlavní jídlaUzeninyZeleninová jídla
  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 25 minut
  • Celkem: 30 minut
  • Náročnost: snadné
  • Porce: 3

Ingredience

  • ½ brukve, oloupané a nakrájené na 1 cm kousky
  • 150 g baby mrkve, podélně rozpůlené
  • 1 velká červená cibule, nakrájená na klínky
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • ½ lžíce sladké uzené papriky
  • 2 lžíce olivového oleje, plus další kapka na podávání
  • 150 g jemného choriza na vaření, nakrájeného na plátky
  • 150 g pšenice bulgur
  • ½ citronu, odšťavněného, plus klínky citronu k podávání
  • ½ svazku petrželky, natrhané listy
  • salátové listy k podávání (nepovinné)

Postup

  • KROK 1 – Troubu předehřejte na 200°C/180°C s ventilátorem/plyn 6. V pekáči smíchejte brukve, mrkev, cibuli, česnek, papriku a olivový olej. Vše okořeňte a pečte 10 minut. Přidejte chorizo a pokračujte v pečení dalších 15-20 minut, dokud nebude brukev měkká a chorizo křupavé. Pšenici bulgur uvařte podle návodu na obalu.
  • KROK 2 – Uvařený bulgur promíchejte se zeleninou a směsí choriza s citronovou šťávou a posypte petrželkou. Dochuťte a pokapejte trochou oleje. Podávejte s citronovými klínky a salátovými listy, chcete-li.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang