Sendvič s vepřovou panenkou – recept

Hlavní jídlaSendvičeVepřové maso

Báječný sendvič amerického stylu se šťavnatou vepřovou panenkou v křupavém obalu. Málokdo odolá.

Příprava

  • Příprava: 20 min
  • Vaření: 20 min
  • Celkem: 40 min
  • Porce: 4

Ingredience

  • 1 kg vepřové panenky bez kosti
  • 2 velká vejce
  • 2 šálky podmáslí
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
  • 2 sáčky slaných sušenek (asi 80 sušenek)
  • 2 šálky instantní mouky
  • olej na smažení
  • 4 měkké hamburgerové housky
  • 1/3 šálku majonézy
  • 3 lžíce žluté hořčice
  • 1/2 hlávky ledového salátu, rozdrobená
  • 2 rajčata nakrájená na tenké plátky
  • 1 červená cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 4 kyselé okurky, nakrájené na tenké plátky

Postup

Vepřové maso příčně rozkrojte na 4 stejné kusy. Každý kousek položte naplocho na prkénko a vodorovně ho rozkrojte téměř napůl (zastavte asi 1 cm od druhé strany). Otevřete je jako knihu. Každý kousek pokropte vodou a paličkou rozklepejte na tloušťku půl centimetru.

V mělké misce rozšlehejte vejce, podmáslí, česnek, po 1 lžičce soli a černého pepře a kajenský pepř. Přidejte vepřové maso, přikryjte a dejte do chladničky nejméně na 4 hodiny nebo přes noc.

V kuchyňském robotu rozmělněte sušenky na hrubou drť a přeneste je do mělké misky. Mouku dejte do jiné misky. Každý kus vepřového masa vyjměte z marinády a nechte odkapat přebytečné množství. Obě strany obalte v mouce, znovu ponořte do marinády z podmáslí a poté obalte ve strouhance.

Na velké pánvi s těžkým dnem rozehřejte centimetr oleje na středně vysokou teplotu. Vepřové maso smažte po částech, dokud nezezlátne a není propečené, asi 3 minuty z každé strany. Osušte na papírových utěrkách.

Obě poloviny housky potřete majonézou a hořčicí. Na spodní polovinu housky navrstvěte salát, rajčata a cibuli. Přidejte kousek vepřového masa a několik plátků okurky. Přikryjte horní částí housky.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang