O této polévce s rajčaty a zelím se za starých časů říkalo, že pomáhá hubnout stehna.
Ingredience
- 5 mrkví, nakrájených na kousky
- 3 cibule, nakrájené na kousky
- 2 plechovky celých loupaných rajčat
- 1 velká hlávka zelí, nakrájená
- polévkové koření
- 1 plechovka nakrájených zelených fazolek
- 0,5 l rajčatové šťávy
- 2 zelené papriky nakrájené na kostičky
- 10 ks řapíkatého celeru, nakrájeného na kousky
- 1 plechovka hovězího vývaru
Postup
Příprava: 20 minut
Vaření: 25 minut
Celkem: 45 minut
Počet porcí: 15
Do velkého hrnce dejte mrkev, cibuli, rajčata, zelí, zelené fazolky, papriky a celer. Přidejte polévkové koření, rajčatovou šťávu, hovězí vývar a tolik vody, aby byla zelenina potopená. Vařte, dokud zelenina nezměkne. Lze skladovat v chladničce několik dní.
Nutriční hodnoty
Nutriční hodnoty na jednu porci:
- 90 kalorií
- 4 g bílkovin
- 20,7g sacharidů
- 0,5 g tuků