O této polévce s rajčaty a zelím se za starých časů říkalo, že pomáhá hubnout stehna.

Ingredience

  • 5 mrkví, nakrájených na kousky
  • 3 cibule, nakrájené na kousky
  • 2 plechovky celých loupaných rajčat
  • 1 velká hlávka zelí, nakrájená
  • polévkové koření
  • 1 plechovka nakrájených zelených fazolek
  • 0,5 l rajčatové šťávy
  • 2 zelené papriky nakrájené na kostičky
  • 10 ks řapíkatého celeru, nakrájeného na kousky
  • 1 plechovka hovězího vývaru

Postup

Příprava: 20 minut
Vaření: 25 minut
Celkem: 45 minut
Počet porcí: 15

Do velkého hrnce dejte mrkev, cibuli, rajčata, zelí, zelené fazolky, papriky a celer. Přidejte polévkové koření, rajčatovou šťávu, hovězí vývar a tolik vody, aby byla zelenina potopená. Vařte, dokud zelenina nezměkne. Lze skladovat v chladničce několik dní.

Nutriční hodnoty

Nutriční hodnoty na jednu porci:

  • 90 kalorií
  • 4 g bílkovin
  • 20,7g sacharidů
  • 0,5 g tuků
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang