Jedná se o vynikající, velmi snadný, rychlý, ovšem poněkud dražší recept.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 5 minut
- Celkem: 20 minut
Množství použitých kalamár nasytí 10 strávníků.
Ingredience
- 3 šálky rostlinného oleje
- ¼ šálku univerzální mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžička sušeného oregana
- ½ lžičky mletého černého pepře
- 12 olihní, očištěných a nakrájených na kolečka
- 1 citron – na ozdobu a dochucení
Postup
- Krok 1 – V těžké hluboké pánvi nebo hrnci rozehřejte olej. Olej by měl být zahřátý na 180 °C.
- Krok 2 – Ve středně velké míse smíchejte mouku, sůl, oregano a černý pepř. Kalamáry obalte ve směsi mouky a koření.
- Krok 3 – Vložte je do oleje na 2 až 3 minuty nebo dokud nezhnědnou. Pozor na přepečení, kalamáry budou v případě přepečení tvrdé. Osušte je na papírových utěrkách. Podávejte s plátky citronu.
Výživové hodnoty na jednu porci
- 642 kalorií
- bílkoviny 8 g
- sacharidy 5,2 g
- tuky 66,7 g
- cholesterol 111,8 mg
- sodík 254,1 mg