Jak připravit kalamáry – návod, recept

Hlavní jídlaKalamáryMinutkyMořské plody

Jedná se o vynikající, velmi snadný, rychlý, ovšem poněkud dražší recept.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 5 minut
  • Celkem: 20 minut

Množství použitých kalamár nasytí 10 strávníků.

Ingredience

  • 3 šálky rostlinného oleje
  • ¼ šálku univerzální mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička sušeného oregana
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • 12 olihní, očištěných a nakrájených na kolečka
  • 1 citron – na ozdobu a dochucení

Postup

  • Krok 1 – V těžké hluboké pánvi nebo hrnci rozehřejte olej. Olej by měl být zahřátý na 180 °C.
  • Krok 2 – Ve středně velké míse smíchejte mouku, sůl, oregano a černý pepř. Kalamáry obalte ve směsi mouky a koření.
  • Krok 3 – Vložte je do oleje na 2 až 3 minuty nebo dokud nezhnědnou. Pozor na přepečení, kalamáry budou v případě přepečení tvrdé. Osušte je na papírových utěrkách. Podávejte s plátky citronu.

Výživové hodnoty na jednu porci

  • 642 kalorií
  • bílkoviny 8 g
  • sacharidy 5,2 g
  • tuky 66,7 g
  • cholesterol 111,8 mg
  • sodík 254,1 mg
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang