Skvělá alternativa dýňového koláče, zejména pro milovníky tradičního jahodového cheesecake. Ozvláštněte si svůj oblíbený dezert a jahody vyměňte za dýni. Podávejte se šlehačkou.

Příprava

Příprava: 30 minut
Vaření: 40 minut
Chladnutí: 3 hodiny
Celkem: 4 hodiny 10 minut

Počet porcí: 8

Ingredience

  • 2 balíčky změklého smetanového sýra
  • ½ hrnečku bílého cukru
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • 2 vejce
  • 1 připravená krusta z grahamových sušenek
  • ½ hrnečku dýňového pyré
  • ½ lžičky mleté skořice
  • 1 špetka mletého hřebíčku
  • 1 špetka mletého muškátového oříšku
  • ½ hrnku rozmražené šlehačky

Postup

  • Krok 1 – Předehřejte troubu na 165 stupňů Celsia.
  • Krok 2 – Ve velké míse smíchejte smetanový sýr, cukr a vanilku. Šlehejte, dokud nevznikne hladký krém. Po jednom vmíchejte vejce. Odeberte 1 hrnek těsta a rozetřete ho na dno korpusu; dejte stranou.
  • Krok 3 – Do zbývajícího těsta přidejte dýni, skořici, hřebíček a muškátový oříšek a jemně promíchejte, dokud se dobře nespojí. Opatrně rozetřete na těsto v krustě.
  • Krok 4 – Pečte v předehřáté troubě 35 až 40 minut, nebo dokud není střed téměř ztuhlý. Nechte vychladnout a poté vložte minimálně na 3 hodiny, ideálně přes noc do chladničky. Před podáváním ozdobte cheesecake šlehačkou.

Výživové údaje – na jednu porci

  • 426 kalorií
  • bílkoviny 7,2 g
  • sacharidy 35,5 g
  • tuky 29 g
  • cholesterol 108,1 mg
  • sodík 354,4 mg
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang