Autentická mexická snídaně Tacos – recept

MinutkySlané receptySnídaněUzeniny

Rychlé, snadné a chutné! Kořeněné mexické jídlo je jako stvořené k ochutnání.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 15 minut

Množství vystačí na 4 porce.

Ingredience

  • 200 g klobásy chorizo
  • 8 kukuřičných tortill
  • 6 vajec
  • ¼ šálku mléka
  • ½ lžičky pepře
  • ½ lžičky soli
  • 1 šálek rozdrobeného sýra, ideálně Monterey Jack
  • 1 kapka pálivé pepřové omáčky (tabasco) nebo podle chuti
  • ½ šálku salsy

Postup

  • Krok 1 – Nakrájenou klobásu nasypte na pánev na středně silném ohni. Vařte a míchejte, dokud rovnoměrně nezhnědne. Nechte odstát.
  • Krok 2 – Jednu pánev rozehřejte na střední teplotu a druhou pánev rozehřejte na vysokou teplotu. Pánev na vysokém ohni je určena k ohřívání tortill. Ve středně velké míse rozšlehejte vejce, mléko, sůl a pepř. Pánev na středním ohni postříkejte trochou oleje a nalijte do ní vejce. Vařte a míchejte, dokud nejsou téměř pevná. Přidejte klobásu a pokračujte ve vaření a míchání, dokud neztuhne.
  • Krok 3 – Mezitím na druhé pánvi asi 45 sekund z každé strany zahřívejte tortilly, aby byly horké a na okrajích křupavé, ovšem stále poddajné.
  • Krok 4 – Ještě horkou tortillu posypte trochou strouhaného sýra. Navrch dejte část míchaných vajec a klobásy a podle chuti přidejte pálivou paprikovou omáčku a salsu.

Výživové údaje – na jednu porci

  • 537 kalorií
  • bílkoviny 30,6 g
  • sacharidy 27,7 g
  • tuky 34,1 g
  • cholesterol 342,8 mg
  • sodík 1 297,9 mg
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang