Nejlepší španělská rýže

Hlavní jídlaPřílohyRýžeSlané recepty

Díky kombinaci pikantní omáčky a kuřecího vývaru je tento snadný recept velmi chutný!

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Celkem: 30 minut

Seznam ingrediencí

  • 2 lžíce oleje
  • 2 polévkové lžíce nakrájené cibule
  • 1 ½ šálku nevařené bílé rýže
  • 2 šálky kuřecího vývaru
  • 1 šálek hrubé salsy

Recept je na 5 porcí.

Pokyny

  • Krok 1 – Rozehřejte olej ve velké těžké pánvi na středním ohni. Vmíchejte cibuli a vařte ji asi 5 minut, dokud nezměkne.
  • Krok 2 – Do pánve vmíchejte rýži a často míchejte. Když rýže začne hnědnout, vmíchejte kuřecí vývar a salsu. Snižte teplotu, přikryjte a vařte 20 minut, dokud se tekutina nevstřebá.

Výživové údaje – na jednu porci

  • 286 kalorií
  • bílkoviny 5,7 g
  • sacharidy 50,9 g
  • tuky 6,2 g
  • cholesterol 2 mg
  • sodík 696,6 mg
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang