Ingredience
- 6 filetu z pangasia
- 1 svazek petrželky
- 1 svazek kopru
- 1 svazek koriandru
- 2 polévkové lžíce (česnekového) másla
- 1 cibule nakrájená na kostičky
- 2 polévkové lžíce bylinkového másla
- sůl a pepř
- 200 ml mléka
- 2 polévkové lžíce mouky
- 1 paprikový lusk
- 2 polévkové lžíce tuku
Postup
Očištěný paprikový lusk nakrájejte na proužky 5×0,5 cm. Na větší pánvi rozehřejte tuk a na něm orestujte cibuli. Přidejte k ní máslo a mouku a krátce osmažte. Přilejte mléko, osolte a opepřete a krátce povařte. Bylinky nakrájejte na drobno a vmíchejte je do omáčky na pánvi. Na dno pekáče dejte trochu omáčky.
Rybí filety pangasia osušte a překrojte je podélně na poloviny. Potřete je (česnekovým) máslem, osolte, opepřete je a naskládejte je do pekáče tak, aby mezi nimi byly mezery. Nakonec je polejte omáčkou a pečte je v troubě vyhřáté na 175 st. C po dobu 20-25 minut.
Z ryby pangasius je možné připravit celou řadu chutných receptů, tady jedny z oblíbených receptů na rybu pangasius.