Recept je kombinací bazalkového tofu, parmezánu, vařených brambor, jarních cibulek, dušeného špenátu a nezapomněli jsme ani na sýr ricottu.
Špenát udržuje oči a kosti zdravé, pomáhá při trávení a zácpě a vyplavuje toxiny z tlustého střeva. Jeho pravidelná konzumace udržuje pokožku zdravou.
Parmezán je zdrojem vápníku, který udržuje kosti zdravé. Díky vitamínu A udržuje kůži a zuby zdravé. Je vhodný zejména pro děti a mladistvé. Hodí se i pro ty, jejichž organismus netoleruje laktózu (mléčný cukr).
Recept sice působí tradičně, místo klasické mouky jsme však použili mouku špaldovou a přidali jsme oblíbené bazalkové tofu. A pokud nesnášíte laktózu, tak místo klasické smetany si můžete podle našeho návodu udělat sójovou smetanu.
Ingredience
- 400 g uvařených brambor ve slupce, nastrouhaných najemno
- 100 g strouhaného parmazánu
- 4 PL špaldové mouky
- sůl
- pepř
- 1 žloutek
- 3 ks jarních cibulek
- 60 g čerstvého špenátu
- 120 g uvařených a nastrouhaných brambor
- 100 sýru ricotta
- 1/2 balíčku bazalkového tofu
- sójová smetana
Postup
- Troubu předehřejeme na 185 stupňů C.
- Nastrouhané brambory osolíme, přidáme parmazán, žloutek, mouku, spolu promícháme a vypracujeme těsto.
- Čerstvý špenát spaříme, přebytečnou vodu vymačkáme a nakrájíme ho na menší kousky.
- Špenát osolíme, přidáme brambory, nadrobno nakrájenou cibulku, rozmixované tofu, sůl, pepř, sýr ricotta, spolu dobře promícháme.
- Těsto rozválíme na pomoučeném vále, nakrájíme ho na rovnoměrné trojúhelníky.
- Každý trojúhelník naplníme nádivkou, zavineme a poklademe na plech vyložený pečícím papírem.
- Každý kus potřeme bílkem a ve vyhřáté troubě upečeme do zlatova.
- Podáváme se sójovou smetanou.