Ingredience:
- 1/4 slepice
- 2 větší mrkve
- 2 větší petržele
- cibule
- 2 stroužky česneku
- pórek
- pepř
- sůl
- 2x slepičí bujón
- vegeta
- majoránka
- 1-2 lžíce hladké mouky
- 1 smetana na šlehání
- celý pepř
- nové koření
- bobkový list
- sladká paprika
Postup:
Slepici dáme vařit s na kostky nakrájenou zeleninou a kořením.
Z hotového vývaru vyjmeme zeleninu, dáme do nádoby, přidáme asi 2 naběračky vývaru, smetanu a mouku a ušleháme, vlijeme do hrnce, přidáme nové koření (2 kuličky), celý pepř (3-5 kuliček) a bobkový list (2 ks). Přivedeme k varu.
Vyjmeme slepici, zbavíme kostí a nakrájíme a přidáme k omáčce.
Za stálého míchání přidáme sladkou papriku a dochutíme vegetou. Je-li omáčka příliš hustá, dolijeme mlékem.
Podáváme s houskovým knedlíkem.