Ingredience:

  • 1 kuře
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 100 g slaniny
  • 1 cibule
  • 1 lžička hladké mouky
  • ½ lžičky pepře
  • ½ lžičky nového koření
  • pár zrnek jalovce
  • bobkový list
  • sůl

Postup:

Osolené kuře prošpikujeme asi polovinou slaniny, potřeme směsí koření a dovnitř vložíme polovinu cibule.

Ostatní slaninu rozpálíme v pekáči, podlijeme trochou vody a vložíme připravené kuře.

Pečeme dokud kuře nezezlátne. Během pečení jednou obrátíme, poléváme vypečenou šťávou a mažeme máslem. Podle potřeby podlijeme horkou vodou.

Hotové kuře vyjmeme z pekáče, šťávu zaprášíme moukou zasmažíme, zalijeme vodou a povaříme.

Kuře á la bažant podáváme s vařeným bramborem.

Kdo by přece jen chtěl vyzkoušet kromě kuřete pravého bažanta, může vyzkoušet bažant recept.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang