Ingredience:
- 1 kuře
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce oleje
- 100 g slaniny
- 1 cibule
- 1 lžička hladké mouky
- ½ lžičky pepře
- ½ lžičky nového koření
- pár zrnek jalovce
- bobkový list
- sůl
Postup:
Osolené kuře prošpikujeme asi polovinou slaniny, potřeme směsí koření a dovnitř vložíme polovinu cibule.
Ostatní slaninu rozpálíme v pekáči, podlijeme trochou vody a vložíme připravené kuře.
Pečeme dokud kuře nezezlátne. Během pečení jednou obrátíme, poléváme vypečenou šťávou a mažeme máslem. Podle potřeby podlijeme horkou vodou.
Hotové kuře vyjmeme z pekáče, šťávu zaprášíme moukou zasmažíme, zalijeme vodou a povaříme.
Kuře á la bažant podáváme s vařeným bramborem.
Kdo by přece jen chtěl vyzkoušet kromě kuřete pravého bažanta, může vyzkoušet bažant recept.