Dorovod je Etiopské národní jídlo a v překladu to znamená něco jako kuřecí omáčka.

Ingredience pro 8 lidí:

  • celé kuře
  • 7 středních brambor
  • 2 celé plechovky rajského protlaku
  • 8 větších cibulí
  • celá palička česneku
  • 6 vajec
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • chilli
  • kari
  • pálivá a sladká paprika
  • chleba
  • rýže
  • voda 
  • citron

Postup:

Den předem naporcujte a naložte kuře do vody s citrónem. Vezměte si pořádný hrnec. 

Nejdříve nakrájejte cibulku a osmahněte na oleji, potom zalijte horkou vodou a nechte chvilku povařit.

Přidejte rajský protlak a koření, chvilku vařte, pak vložte kuře a případně dolévejte průběžně vodu.

Potom přidejte oloupané a na čtvrtky nakrájené syrové brambory, zase nechte chvilku vařit a nakonec natvrdo uvařené oloupané vejce a česnek.

Na talíř připravte na kostičky nakrájený chléb a uvařenou rýži a kuře servírujte.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang