Ingredience:
- 600 g králičího vykostěného masa
- sůl
- mletá červená paprika
- 1 lžíce hladké mouky
- olej
- 1 cibule
- 1 řapíkatý celer
- 3 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 100 ml bílého vína
- 4 rajčata
- mletý pepř
- bazalka
- tymián
- bobkový list
- nadrobno nasekaná petrželka
Postup:
Králičí maso nakrájíme na silnější plátky a lehce naklepeme. Osolíme, posypeme mletou paprikou a obalíme v hladké mouce. Zprudka ho opečeme v rozpáleném oleji, vyjmeme z pánve a uchováme v teple.
Na oleji zpěníme nasekanou cibuli, přisypeme očištěný a nakrájený celer, mrkev a rozetřený česnek. Vše promícháme a osmahneme.
Zeleninu zalijeme vínem a přidáme oloupaná rajčata. Dochutíme solí, mletým pepřem, bazalkou, tymiánem a bobkovým listem.
Opečené maso vložíme k zelenině, podlijeme horkou vodou a na mírném ohni dusíme doměkka.
Ozdobíme petrželkou a jako přílohu servírujeme špagety, případně jiné těstoviny.