Recept – králík po jižansku

Hlavní jídlaMasoSlané receptyZeleninová jídla

Ingredience:

  • 600 g králičího vykostěného masa
  • sůl
  • mletá červená paprika
  • 1 lžíce hladké mouky
  • olej
  • 1 cibule
  • 1 řapíkatý celer
  • 3 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 100 ml bílého vína
  • 4 rajčata
  • mletý pepř
  • bazalka
  • tymián
  • bobkový list
  • nadrobno nasekaná petrželka

Postup:

Králičí maso nakrájíme na silnější plátky a lehce naklepeme. Osolíme, posypeme mletou paprikou a obalíme v hladké mouce. Zprudka ho opečeme v rozpáleném oleji, vyjmeme z pánve a uchováme v teple.

Na oleji zpěníme nasekanou cibuli, přisypeme očištěný a nakrájený celer, mrkev a rozetřený česnek. Vše promícháme a osmahneme.

Zeleninu zalijeme vínem a přidáme oloupaná rajčata. Dochutíme solí, mletým pepřem, bazalkou, tymiánem a bobkovým listem.

Opečené maso vložíme k zelenině, podlijeme horkou vodou a na mírném ohni dusíme doměkka.

Ozdobíme petrželkou a jako přílohu servírujeme špagety, případně jiné těstoviny.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang