Ingredience:
- 1/2 kg kuřecích prsíček
- 2 sáčky rýže
- mrkev
- pér
- kukuřice
- hrášek
- paprika
- kari koření
- grilovací koření
- sůl
- pepř
- sladká paprika
- troška oleje
- cibulka
- 5 vajec
Postup:
Kuřecí prsíčka nakrájíme na malé kousky. Na pánvi na trošce oleje zpěníme cibulku a přidáme nakrájená prsíčka.
Přidáme sůl, pepř, grilovací, kari, papriku. Zprudka opečeme.
Poté k masu přidáme zeleninu-kukuřici, hrášek, mrkev, pórek, papriku, a necháme podusit.
Mezitím uvaříme rýži. Do vroucí vody přisypeme k soli také trošku kari koření.
Když je maso dost měkké, odstavíme ho, aby zelenina příliš nezměkla.
Počkáme, až maso i rýže trochu vystydne a zamícháme dohromady.
Nakonec umícháme 5 vajíček (nesmí být ani trošku syrové) a přimícháme k rizotu.
TIP: Co třeba vyzkoušet také jiný typ rizota – například srbské rizoto z vepřového masa které se stalo nedílnou součástí české kuchyně.