Ingredience:
- 230 g nadrobno nakrájeného hlávkového zelí
- 180 ml mléka
- 1 nakrájený velký pórek
- 250 g nakrájených moučných brambor
- špetka muškátového oříšku
- 1 lžíce rozehřátého másla
- sůl a pepř
Postup:
Nejdříve asi 7 – 10 minut vaříme nakrájené hlávkové zelí v osolené vodě, slijeme a necháme okapat.
V dalším hrnci dáme vařit mléko, jakmile dosáhne varu, přidáme brambory a pórek a na mírném plameni vaříme 15 – 20 minut.
Do uvařených brambor s pórkem přidáme mletý muškátový oříšek a vše rozmačkáme na kaši.
Přidáme zelí, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Vše dáme do velké mísy, uprostřed vytvoříme lžící důlek, do kterého vlijeme rozehřáté máslo a podáváme.
TIP: Z brambor a zelí lze připravit také vítečné bramborovo zelné placky.