Poslední dobou jsem si oblíbila tzv. Buddha bowl. Zní to strašně vznešeně a člověk by si pod takovým názvem představil asi něco fakt speciálního, nevšedního a skvělého. A ano, skvělé rozhodně jsou, ale osobně jim pracovně říkám „zbytkové misky“. Berte prosím dnešní recept s rezervou, spíš pouze jako inspiraci na skvělý a rychlý a vydatný oběd nebo večeři. Jak připravit Buddha bowl?
Pokud máte v lednici od každého jídla už jen malou porci a jako samostatné jídlo by vás to neuspokojilo, zkuste vše hezky naskládat do jedné mísy a najednou pochopíte, co všichni s těmi Buddha bowls blázní.
Nejvíc mě na nich baví ta pestrost chutí a barevnost, pro kterou si zkrátka tohle jídlo musíte zamilovat. Člověk jí přeci jen nejdříve očima.
Ingredience
Na vynikající Buddha bowl budeme potřebovat?
- 2 hrsti mixu salátů (čekanka, rukola, špenát, polníček)
- několik ředkviček
- 2 rajčata
- 1/4 brokolice
- pečená pikantní karotka
- hummus z červené řepy
- vařená cizrna
A jak zní postup?
Postup přípravy
Asi není potřeba psát sem sáhodlouhý zbytečný postup. Prostě všechno nandejte do mísy nebo talíře. Brokolici pouze spaříme horkou vodou, nevaříme. Tady najdete recept na hummus a recept na pečenou karotku je na webu.
Z červené řepy může být dobrý doplněk buddha bowl třeba chutné carpaccio. Zde recept, jak si připravit carpaccio z červené řepy.