Teď už si jen naplánujte krásné poklidné ráno, pusťte si svoji oblíbenou hudbu a vrhněte se do vaření. Tentokrát je tu recept na výtečnou krémovou kokosovou rýži s vanilkou. Jak ji připravit?
Nejde o nic složitého. Tento recept si můžete připravovat klidně každé ráno a začít tak den skvělým jídlem.
Ingredience
Na tři porce si připravíme:
- 2 menší šálky rýže natural (po uvaření 300g)
- 2 lžíce kokosového cukru
- 1 vanilkový lusk
- 500 ml kokosového mléka
- čerstvé ovoce (maliny, borůvky, rybíz,…)
A postupujeme následovně.
Postup přípravy
Rýži propláchneme studenou vodou a necháme vařit podle návodu pod pokličkou do změknutí. Já jsem na dva šálky rýže použila 4 šálky vody, protože rýže natural je trošku tužší a potřebuje víc času.
Ve chvíli, kdy se vyvaří voda a rýže je měkká, stáhneme plamen na minimum a zalijeme kokosovým mlékem. Přidáme cukr vydlabaná semínka vanilky i celý zbytek vanilkového lusku a necháme vše společně vařit. Když má kaše krémovou konzistenci, vyndáme vanilkový lusk a nalijeme do misek. Ozdobíme ovocem a podáváme.